METAL TESTLERİNDE YENİLİKLER

Yüzyılın başında demir çelik sektörünün doğduğu topraklar olan Pittsburgh’a çok yakın mesafede yer alan Grove City,PA, USA fabrikamızda sadece yüksek kapasite statik test sistemleri ve metal darbe test sistemleri üreten ve ürünlerinde farklılaşarak müşterilerine yüksek kalite ve hassasiyeti, yüksek teknoloji ile birlikte sunan metal test sistemleri fabrikamız ile 70 yılı aşkın süredir müşterilerimizi desteklemenin gururunu yaşıyoruz.

Instron bünyesinde çalışan ve aynı zamanda ASTM E8 ve ISO 6892 gibi öne çıkmış metal test standart komitelerinde yer alan uzmanlarımız ile tüm gelişmeleri yakından takip edip, bu gelişmelerin belirlenmesinde karar verici bir marka olarak müşterilerimize destek vermekten memnuniyet duymaktayız.

2009 yılında güncellenmiş olan ISO 6892-1 test standardının gereklilikleri arttırılmış, tolerans aralıkları daraltılmış ve bu sayede daha tekrarlanabilir, karşılaştırılabilir test sonuçları elde edilmesi hedeflenmiştir. Bu bağlamda yüksek kapasite Instron Industrial Series statik hidrolik test sistemlerimiz(300kN-9000kN) ile ISO 6892-1 standardında belirtilen tüm test yöntemlerini kapsayan; Method A Strain Control, Straining Control ve Method B Stress Control yöntemlerine uygun testlerinizi yüksek hassasiyetlerde gerçekleştirebilmektesiniz.

Bu kapasitelerde özellikle kesintisiz kullanım ihtiyacı olan demir çelik fabrikaları ve test merkezlerinde hem standartların gerektirdiği yüksek hassasiyetleri karşılayıp hem de yüksek kapasite çekme testlerinde kopma anında açığa çıkan enerjiyi hidrolik yağ sayesinde sönümleyerek, yüksek kapasite elektromekanik test sistemlerinde rastlanabilen sonsuz vidaların diş dibinden zarar görmesi hadisesinin de önüne geçilmektedir.

Türkiye’de özellikle Instron’un direkt satış&servis ofisi olmanın vermiş olduğu güç ile gelişmekte olan metal sektörümüzde Çolakoğlu Metalurji, Diler Demir Çelik, Ege Çelik, Ekinciler Demir Çelik, Emek Boru, Gedik Kaynak , Haz Metal, İzmir Demir Çelik, Kaptan Demir Çelik, KOSGEB, Kroman Demir Çelik, Mubea Otomotiv, Özkan Demir Çelik, Tosçelik, TSE , Silvan Sanayi ve daha birçok firmamız ve kamu kurumumuza bizlere duymuş oldukları güvenden ötürü teşekkür ederiz