ÖZKAN DEMİR ÇELİK A.Ş

Özkan Demir Çelik, 100.000 m2 alanda, 500.000 ton/yıl kapasitesi ile İzmir - Aliağa Demir Çelik Bölgesi’nde; ince, orta ve kalın kesit olmak üzere üç ayrı haddehane ünitelerinden oluşan tesisleriyle faaliyet göstermektedir.

Özkan Demir Çelik, Türkiye'de ve dünyada “Enerji Nakil Hatları” ile “Çelik Konstrüksiyon Yapı” üretimi yapan kuruluşlara ve tersanelere; hızlı üretim, hızlı teslimat ve rekabetçi fiyatlarla hizmet vermektedir. Sektöründe Türkiye'yi gururla temsil ederken; bilgi, birikim ve deneyimiyle güvenilir bir dünya şirketi olma yolunda, hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

1995 yılında faaliyete geçirdiği “Kalite Kontrol Laboratuvar Bölümü”nde; en ileri teknolojik cihazlarla, döküm bazında fiziksel ve kimyasal testler yapıp ürün sertifikası hazırlamaktadır.

Özkan Demir Çelik firması bu bağlamda çalışanlara, yeni teknolojilere, çevreye, iş sağlığı ve güvenliğine yapılan yatırımlarla, sürekli gelişmeyi sağlamak ve gerekli test uygulamalarını gerçekleştirebilmek adına ±1000 kN (±100 ton) kapasiteli Instron Statik Test Sistemi ve 450 Joule kapasiteli Instron Metal Darbe Test Sistemini Kalite Kontrol Laboratuvarına almıştır. Her iki test sistemi ile de güncel ISO, ASTM, EN, BS, JIS standartlarının tamamı karşılanabilmektedir.

Kapalı çevrim kontrol sistemine sahip Instron Statik Test Sistemi’nde numunenin alt-üst akma, çekme mukavemeti, uzama ve elastik modülüs değerlerinin ölçümünün yanı sıra eğme testi ile üzerinde bozulma, kırılma ve çatlama olup olmadığı kontrol edilir.

Turkish1

Turkish2