Gri Pik Demir Dökümlerinin Çekme Testi (ASTM A48)

ASTM A48 standardına göre yapılan gri pik demir dökümlerinin çekme testi sırasında, müşterilerin büyük çoğunluğu işlenmiş numuneler kullanmaktadır. Belirtilmiş olan bu tür numuneler; genellikle “dambıl”, “köpek kemiği” veya “düğme uçlu numune” olarak adlandırılmaktadır. Test sırasında numunenin sıkılması için kullanılan kademeli uçlara sahiptir.

A, B ya da C tipi gri pik demir numunelerinin çekme testi sırasında (ASTM A48 standardına göre), ayrık manşonlu kademeli uçlu numune tutucu ekipmanına sahip SATEC™ Serisi 300LX yük gövdesinin kullanımını önermekteyiz. Bu tip çekme çeneleri; gri pik demir numunelerin test edilebilmesi için tasarlanmış olup, Üniversal Küresel Çekme Adaptörleri (USTA) ile test gövdesine eklenmiştir. USTA adaptörleri; ASTM E8 standardının gerekliliklerinden olan numune hizalamasını da sağlamaktadır.

300LX sistemine ait tek test alanı ve çift yönlü aktivatörü, numunelerin yerleştirilmesi sırasında operatörlere kolaylık sunmaktadır. Ayrık manşonlu kademeli uçlu numune tutucuları, test numunelerinin çabuk değiştirilebilmesine olanak sağlamaktadır. Bu tutucular, kırılan numune uçlarını da kontrol altında tutarak operatörün güvenliği açısından bir kademe daha ileride olan sağlıklı çözümler sunmaktadır. USTA donamımları, yükleme sırasında numunenin kendi kendini hizalamasını sağlayarak ASTM E8 standardı için önemli olan hizalama gerekliliklerini kolayca karşılamaktadır.

Çok çeşitli Instron ekstansometreleri, gerilmelerin doğru olarak ölçülebilmeleri için tedarik edilebilmektedir. Partner™ ya da Bluehill™ Malzeme Test Yazılım paketlerinin her ikisi de, gerekli kontrol parametrelerini ve hem ASTM E8 hem de ASTM A746 standartları için gerekli olan algoritmik hesaplamalarının yapılmasına imkan sağlamaktadır.


Çözüm Hakkında

Related Standards: ASTM E8 | ASTM A48
Numune Tipi: Yuvarlak | Dambıl | Dog Bone
Materials: Metaller
Test Tipi: Çekme
İş Sektörü: N/A

You are viewing a static image in place of an informative flash animation. Please download Adobe® Flash Player and refresh this page to view the animation.
Bu Çözüm ilginizi çekti mi?
Bizimle İletişime Geçin

Konuyla İlgili Literatür

Bluehill 2 Yazılımı   Bluehill 2 Yazılımı
Partner™ Software   Partner™ Software
SATEC Serisi LX ve DX Modelleri   SATEC Serisi LX ve DX Modelleri

Laboratuvarlarımız

Instron uygulama laboratuvarları araştırma, geliştirme ve doğru ekipmanı bulmalarına yardımcı olmak için müşteri numunelerini test etme amacıyla kullanılmaktadır.
Size en uygun çözümü bulmak için Uygulama Uzmanlarımıza başvurun.