Lastik Güçlendirme Tellerinin Yorulma ve Kopma Testleri
Motorlu araçların lastiklerini güçlendirmek için kullanılan tel ve ip kullanımı en çok rağbet gören çelik uygulamalardan biridir. Lastik ömrü boyunca düzensiz yüklemelere dayanabilmesi için insan saçı inceliğinde kablolar ile güçlendirilmektedir. Fakat bu teller genellikle darbe, yorulma ve kopma sebebiyle etkinliklerini yitirirler.
Bu tip tellerde karşılaşılan en büyük sorunların başında çenenin kavramasını incelik ve sertlik gelmektedir. Doğru olmayan kavrama yöntemlerinde çene ağzı bölgesindeki gerilim yoğunlaşması zamanından önce kopmaya ya da çene ağzında kırılmaya sebep olmaktadır. Üstelik test sırasında malzeme az miktarda gerinim gösterdiğinden, geleneksel pozisyon ölçüm aygıtları doğru ve hassas gerinim verisi için yeterli olamamaktadır. Temaslı gerinimölçer kullandığı durumlarsa ise malzemeye tutunan kenarların kayması ya da sebep olduğu gerilim yoğunluğu sonuçların hatalı alınması sonucunu doğurabilir.
Lastiklerin güçlendirilmesinde kullanılan tellerin yorulma ve kopma özelliklerini araştırmak için ElectroPuls™ and 8800 servohidrolik sistemleri mizi öneriyoruz. En iyi tel üretimi için yapılacak dinamik testlerin başarılı olmasında uygun düşük kuvvetli yük hücresi seçimi ve uygun düşük ağırlıklı çene seçimi çok önemlidir.
Böyle özel durumlarda, gerilim yoğulaşmasına sebep olmayan minyatür ince kablo çenesi ile düşük kuvvetli Dynacell ™ yük hücresiyle donatılmış ElectroPuls E1000 test cihazları kullanılır. ElectroPuls üzerinde konum verilerini izlemek için optik dijital çözümleyici kullanılmaktadır. Testlerinizi 80 Hz gibi yüksek test frekanslarına kadar 0.5 N ve 1.5 N aralığında başarılı bir şekilde yürütülebilirsiniz.
Kopma testlerinde ise numuneler kablonun kalın kısımlarından elde edilir ve elektrikli aşındırma (erozyon) makinası ile çentiklenir. Daha sonra bu numune 20 Hz’i aşan frekanslarda yorulurken bir yandan optik mikroskopla çatlak ilerleme ölçümü yapılır.
ElectroPuls™ E1000 All-Electric Dynamic Test Instrument
The ElectroPulsTM E1000 is a state-of-the-art, all-electric test instrument designed for dynamic and static testing on a wide range of materials and components. It includes Instron® advanced digital control electronics, DynacellTM load cell, Console software, and the very latest in testing technology – hassle-free tuning based on specimen stiffness, electrically operated crosshead lifts, a T-slot table for flexible test set ups, and a host of other user-orientated features. Powered from a single-phase supply it requires no additional utilities for basic machine operation (for example, pneumatic air, hydraulics, or water).
- Ürünler
- 3/3/2017
- 0.7 MB